Aanmelding en Advies

Team Aanmelding en Advies. De naam zegt het eigenlijk al, alle aanmeldingen komen via dit team bij de organisatie terecht. Eerst wordt de casus uitgebreid met de aanmelder besproken om vervolgens te kijken wat wij kunnen betekenen voor de cliënt. Gelukkig hebben we een breed aanbod bij E25 met veel verschillende collega’s met allemaal hun eigen expertise en ervaring. Hierdoor kunnen we eigenlijk altijd passende hulp bieden in een casus. Hier komt dan ook het stukje advies om de hoek kijken. Wij adviseren de verwijzer over wat er uit ons aanbod past bij de cliënt en zijn/haar hulpvragen.

Mocht er een casus worden aangemeld waarbij de hulpvragen of bijvoorbeeld leeftijd niet passend bij ons aanbod is dan denken we mee bij welke organisatie de aanmelder het best terecht kan met de aanmelding.

Aanmeldingen bespreken wij altijd telefonisch, zo krijgen we gelijk een compleet beeld van de vragen die er zijn en kunnen we direct afstemmen hoe intensief het traject wordt. Daarbij bespreken we ook altijd de wensen vanuit cliënten zelf wat betreft een type coach en of er specifieke eigenschappen moeten zijn.

Vervolgens monitoren we of er een verwijzing binnenkomt voor de aanmeldingen. Een verwijzing is nodig om een indicatie bij de gemeente aan te vragen. Het aanvragen van indicaties verloopt bij iedere gemeente anders. Zo voeren wij met verschillende gemeentes gesprekken over de trajecten die we graag willen starten. Zodra de indicatie binnen is gaan wij op zoek naar een passende coach voor het traject. Zodra er een coach gekoppeld is, is ons werk gedaan en kan het traject starten.

‘’Wat ik zo mooi vind aan het werken bij team Aanmelding en Advies is dat je constant in contact staat met mensen. Omdat alle trajecten voorbij komen zijn we in contact met mensen buiten de organisatie maar ook alle collega’s binnen E25. Daarbij ben je bezig met dingen uitzoeken, regelen en daarbij zorg je ervoor dat alles uiteindelijk als een puzzel in elkaar past. Het is een hele fijne dynamische baan en daarbij binnen een super fijn en gezellig team!’’ aldus Natascha

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email