Jeugdhulp Op School

In Regio Zuid Holland Zuid is E25 coach gestart met het bieden van Jeugdhulp op School (JoS). JoS is de verbinding tussen jeugdhulp en het onderwijs.

Soms hebben jongeren extra zorg en ondersteuning nodig, zowel op school als in de thuissituatie. Vanuit E25 coach zijn er coaches verbonden aan de verschillende middelbare scholen. Zij zijn op vaste dagen het vertrouwde gezicht en hebben individuele afspraken met leerlingen. Hierdoor kan de jongere in de veilige omgeving van school de ondersteuning krijgen die hij/zij nodig heeft.

Tijdens deze gesprekken is er ruimte om samen te oefenen, even stoom af te blazen of ervoor te zorgen dat leerling na afloop weer geconcentreerd in de klas kan werken. Ze ondersteunen scholen bij het aanwezigheidsbeleid en kunnen ook ondersteunen bij incidenten op school. Door de samenwerking tussen school, jeugdhulpverlening en de gemeenten, combineert  en versterkt dit de diverse vormen van ondersteuning en zorg.

Naast het werken met individuele leerlingen geven onze coaches ook trainingen aan groepen leerlingen. Hierin staan thema’s als pesten en groepsdynamiek centraal. Deze trainingen zijn door de coaches op maat te leveren en kunnen daardoor goed inspelen op de behoeften van de groep op dat moment. 

Aanmelding & Advies
Heeft u vragen over wat wij aanbieden bij u in de regio? Of wilt u sparren over een bepaalde aanvraag. Schroom niet. Onze collega’s van Aanmelding & Advies denken graag met u mee. U kunt ons bereiken via 085-1301870 of aanmeldingenadvies@e25.nl.